skip to Main Content

Foutje bedankt: autospiegel verdwenen!

Autospiegel

Autoschade en dader onbekend?

Je loopt naar je auto en ontdekt dat de zijspiegel kapot is. Je loopt een rondje om de auto, in de hoop om een briefje te vinden met gegevens van de dader. Maar: helaas, niet te vinden. Wat moet je doen als je auto beschadigd is door iemand anders, zonder dat je weet wie de schade heeft veroorzaakt?

Autoschade door de schuld van iemand anders

Als iemand schade aan je auto veroorzaakt en vervolgens wegrijdt zonder zich bekend te maken, dan noemen we dit een hit-and-run-incident. Dit soort incidenten komen helaas steeds vaker voor. Het kan lastig zijn om de schuldige te vinden en de schade vervolgens vergoed te krijgen.

Er zijn een paar dingen die je moet doen. Allereerst moet je de politie op de hoogte stellen van het incident en een rapport laten opmaken. Dit rapport kan nuttig zijn als je later een claim indient bij je autoverzekering of als je de schade probeert te verhalen op de partij die de schade heeft veroorzaakt. Het kan ook helpen om eventuele getuigen van het incident te vinden.

Vergoedt de autoverzekeraar schade veroorzaakt door iemand anders?

Als je een uitgebreide autoverzekering hebt, ben je gedekt voor schade veroorzaakt door een joyrider. Het kan wel zijn dat je eigen risico moet betalen, dus controleer je polisvoorwaarden om te zien hoeveel je moet betalen voor de reparatie van de spiegel. Als je alleen een WA-verzekering hebt, ben je niet gedekt voor schade aan je eigen auto, dus zul je de kosten voor reparatie zelf moeten betalen.

Het kan zijn dat de verzekeraar je premie verhoogt bij het vernieuwen van je polis, wanneer je een claim indient vanwege schade door een joyrider. Dit komt omdat de verzekeraar jou als een risicovollere klant ziet nadat je een claim hebt ingediend. Je moet in de toekomst mogelijk meer moet betalen voor je autoverzekering.

In het geval dat je auto beschadigd raakt door een joyrider, is het dus van groot belang om zo snel mogelijk stappen te zetten. Door de politie te informeren, je autoverzekering te raadplegen en te zoeken naar getuigen van het incident, kun je de kans vergroten dat de schuldige partij wordt gevonden en de schade wordt vergoed.

Back To Top