skip to Main Content

Een bal door je autoraam: scherven brengen niet altijd geluk

Voetbal

Scherven brengen niet altijd geluk

Je hoort ineens buiten gerinkel van een raam. Je loopt naar buiten en ziet dat je autoraam in stukjes ligt. Op de stoep zie je een paar kinderen staan, met hun handen voor hun mond. Oeps.

Vergoedt de autoverzekeraar schade aan je autoraam?

Een ongeluk zit soms in een heel klein hoekje. Het is in zulk soort situaties altijd belangrijk om de schade te controleren en de details vast te leggen. Denk daarbij aan het type schade, de locatie en de grootte van het gebroken glas. Ga met de kinderen naar de ouders en noteer daar de naam en gegevens van de ouders.

Neem vervolgens contact op met je verzekeraar en leg de situatie uit. Ze zullen je vragen stellen over de omstandigheden van het incident en de details van de schade. Afhankelijk van je verzekeringspolis kan het zijn dat je een eigen risico moet betalen voordat de verzekeraar de rest van de kosten dekt.

Wat gebeurt er als je schade aan je auto hebt? 

Het kan zijn dat de verzekeraar een inspecteur stuurt om de schade aan je auto te bekijken en een schatting te maken van de kosten van de reparatie of vervanging van het raam. Afhankelijk van de schade kan dit een paar dagen tot een paar weken duren. Als de reparatie of vervanging van het raam is goedgekeurd, kun je jouw auto naar een garage sturen voor de reparatie. Zorg ervoor dat je alle papieren en informatie bij de hand hebt.

Hoewel een gebroken autoraam vervelend kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het kan worden opgelost en dat je verzekeraar er is om je te helpen bij het afhandelen van de schade.

Back To Top