skip to Main Content

Blue Monday: betaal jij je blauw aan je autoverzekering?

Autopech onderweg

Blue monday: betaal jij je blauw voor je autoverzekering?

Ieder jaar op de derde maandag van januari is het Blue Monday. Volgens sommigen de meest deprimerende dag van het jaar. Waarom? Het weer is koud en donker, de feestdagen zijn achter de rug en de dure decembermaand is geweest. Sommige rekeningen moet je misschien nog wel betalen. Eentje daarvan is doorlopend je autoverzekering. Maar betaal je eigenlijk wel een eerlijke prijs? Je kunt voorkomen dat jij je blauw betaalt voor je verzekering.

Vergelijk verschillende autoverzekeraars

Er zijn verschillende aanbieders op de markt en de premies kunnen flink verschillen. Door autoverzekeringen te vergelijken kun je erachter komen welke verzekeraar het beste bij jouw wensen en behoeften past. Doe dit eens in de drie maanden

Kies de juiste dekking voor je autoverzekering

De WA-verzekering is de minimale dekking die verplicht is in Nederland. Deze verzekering dekt alleen de schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Als je zelf schade hebt, kun je dat niet claimen bij de verzekeraar. Als je meer zekerheid wilt, kun je kiezen voor een WA+ of een allrisk verzekering. Maar, bedenk je wel dat je premie hoger is als je de dekking uitbreidt.

Verhoog je eigen risico

Een hoger eigen risico kan ervoor zorgen dat je minder premie betaalt voor je autoverzekering. Door je eigen risico te verhogen, neem je meer voor je eigen rekening bij schade. Bedenk je wel dat je bij schade het verhoogde eigen risico moet betalen. Je moet voor deze optie dus wel wat extra (spaar)geld achter de hand hebben.

Kijk kritisch naar aanvullende dekkingen

Veel autoverzekeraars bieden aanvullende dekkingen aan, zoals pechhulp of een no-claimbeschermer. Deze aanvullende dekkingen kosten extra geld en zijn niet altijd nodig. Bekijk daarom goed of deze extra mogelijkheden voor jou van toegevoegde waarde zijn.

Probeer schadevrije jaren op te bouwen

Als je schadevrij rijdt, bouw je schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting op je premie kan zijn. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te rijden om zo schade te voorkomen. Sowieso is het voor je portemonnee prettig om schade te voorkomen.

Als jij het gevoel hebt dat je je blauw betaalt voor je autoverzekering, dan is het tijd om actie te ondernemen. Vergelijk verschillende autoverzekeraars, kies de juiste dekking en wees kritisch op aanvullende dekkingen. Verhoog je eigen risico als je je dat kan veroorloven en bouw schadevrije jaren op om te kunnen besparen op je maandelijkse kosten. Door deze tips op te volgen, kun je geld besparen en je autoverzekering afsluiten tegen een eerlijke prijs. En wie weet voelt deze Blue Monday hierdoor iets minder deprimerend aan.

Back To Top