skip to Main Content

Pech onderweg? Geen paniek! Wij delen onze tips.

Auto-ongeluk

Pech onderweg? Geen paniek! Wij delen onze tips

Niemand vind het leuk om onderweg met pech geconfronteerd te worden. Het kan heel frustrerend zijn dat je auto er plotseling mee stopt. Maar, met de juiste voorbereiding en kennis van wat je moet doen, kun je de situatie snel en veilig oplossen.

Zorg voor een goede voorbereiding voor je de weg opgaat

Zorg ervoor dat je altijd een EHBO-kit, een zaklamp en gevarendriehoek in je auto hebt. Veiligheidshesjes zijn ook aan te raden. Mocht je in een pechsituatie terecht komen, is het fijn dat je alles bij je hebt dat je nodig hebt. Vaak denk je: ”dat overkomt mij niet”, maar je kunt ook anderen helpen in zo’n soort situatie als jij wél voorbereid bent!

Blijf rustig na een auto-ongeluk en houd het veilig

Heb je pech? Probeer je auto op een veilige plek te parkeren. Als de auto plots uit dreigt te vallen, ga dan zo snel mogelijk naar de vluchtstrook. Rem niet volledig, maar neem juist het laatste beetje gas dat je hebt om veilig tot stilstand te komen. Zet je gevarendriehoek op een afstand van ongeveer 30 meter achter je voertuig. Zet je alarmlichten aan en blijf niet in de auto zitten. Neem je telefoon mee uit de auto, zodat je de hulpdiensten kunt bellen. Trek een veiligheidshesje aan en ga achter de vangrail staan. Is die er niet? Ga dan zo ver mogelijk in de berm staan.

Schakel hulpdiensten in als je een auto-ongeluk hebt gehad

Voor autopech kun je bijvoorbeeld de ANWB bellen. Zij vragen je naar je locatie en wat het mogelijke probleem is. Weet je niet precies waar je bent? Open dan Google Maps en geef je locatie door. Je kunt ook op de paaltjes langs de weg kijken. Hier staan nummers op. Die nummers kun je delen met de pechdienst. Dreigt er acuut, levensbedreigend gevaar? Bel dan 112.

Verzeker jezelf voor pechhulp met je auto

Er zijn verschillende verzekeraars die pechhulpverzekeringen aanbieden. Met deze verzekeringen kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week rekenen op pechhulp als je onderweg pech krijgt. De dekking van een pechhulpverzekering kan verschillen per verzekeraar. Over het algemeen bieden deze verzekeringen dekking voor onder andere het ter plaatse repareren van de auto, het slepen van de auto naar een garage en het regelen van vervangend vervoer. Afhankelijk van de verzekeraar kun je kiezen voor verschillende soorten dekkingen, zoals pechhulp in Nederland of heel Europa. Ben je veel onderweg en wil je niet afhankelijk zijn van hulp van anderen? Dan kan een pechhulpverzekering een goede optie zijn. Hierdoor kun je redelijk snel weer de weg op.

Probeer altijd te onthouden dat veiligheid boven alles gaat. Kom je met pech langs de weg te staan, neem dan contact op met hulpdiensten die jou verder kunnen helpen. Zorg dat je voorbereid op pad gaat en probeer rustig te blijven als er iets misgaat. Zo houd je het hoofd koel!

Back To Top